Кава мелена


Мелена кава – миттєвий заряд бадьорості на весь день

Купити мелену каву з доставкою додому зручно на сайті інтернет-гіпермаркету FOZZY. Ми пропонуємо вам широкий асортимент ароматних мелених зерен з усіх куточків світу. Вибирайте зручний спосіб доставки та тимчасове вікно. FOZZY дбайливо доставляє замовлення щодня у всі міста України.

Арабіка й робуста: яка кава буває і як її вибрати

Усього рослин, що плодоносять кавовими плодами, налічується кілька десятків, проте ті, які використовують для приготування ароматного напою, всього дві – це арабіка та робуста:

  • Арабіка (аравійська кава) – це популярний вид зерен, має м’який смак із приємною кислинкою, підходить любителям неміцного напою. У продажу ви можете знайти 100% арабіку, але найчастіше її змішують у необхідних пропорціях із робустою для створення цікавих та нових ароматів. Ціна меленої кави із сорту арабіки трохи вища, ніж у бленда з робустою.
  • Робуста (конголезька кава) – це міцніший і насиченіший сорт, має легку гірчинку, а також містить у собі більшу кількість кофеїну. На відміну від арабіки, 100% робусту рідко можна зустріти, оскільки пити її без бленда з арабікою буде дуже складно через яскраво виражену гіркоту.

Основні типи обсмажування:

При слабкому ступені отримуємо легкість напою та простий аромат без акцентів.

Світлий варіант дозволяє отримати широкий спектр ароматів, з вираженим посмаком.

При середньому тепловому впливі виходять зерна з помірним вмістом кофеїну.

Темний тип. Обсмажені у такий спосіб зерна дають насиченість, солодкі тони та виразну гірчинку, що задовольнить справжніх цінителів.

Найтемніший вид. Не містить кислинки, характеризується виразною гіркотою та тривалим посмаком.

Кава мелена ділиться на 3 категорії залежно від ступеня подрібнення:

  • Тонкий помел – ідеально підходить для турок. Його також можна використовувати в кавоварках із фільтрами. Дрібно подрібнена кава – відмінне рішення для приготування турецької кави.
  • Середній помел – універсальне рішення. Ідеально підходить для турок та кавоварки. Каву розчинити упродовж 5–6 хвилин.
  • Грубий помел – відносно великими частинками. Для приготування напою краще використовувати поршневі кавоварки або кавники (френч-преси).

Важливо пам’ятати про одну властивість – чим більший помел, тим більше часу знадобиться на приготування напою. Зробити собі чашку з меленої кави набагато швидше, ніж із кавових зерен.

Щоб визначити, яка мелена кава найкраща, доведеться познайомитися з різними брендами. Коло пошуку можна зменшити, озброївшись особистими уподобаннями та списком критеріїв, що визначають ароматні та смакові властивості свіжозавареного напою.

Температурний вплив багато в чому визначає неповторні властивості свіжозавареного напою. Якісну та натуральну мелену каву виготовляють із добірної сировини – на обсмажування надходять попередньо відібрані, оброблені, просушені зерна.

Процес приготування – важливий етап отримання ароматної чашки напою. Навіть купаж змішаний в ідеальних пропорціях може втратити унікальність, якщо його неправильно приготувати.

Якість пакування впливає не тільки на термін зберігання, але й на збереження ключових характеристик кави. Використання місткості з дегазаційним клапаном орієнтоване на продукцію, яка щойно пройшла обсмажування та подрібнення. Вакуумний виріб призначений для тривалого зберження свіжості товару. Бляшана банка відповідає за тривалий термін зберігання.

Мелена кава в Києві

Заряджайте себе бадьорістю – чашкою ароматного напою. Чиста арабіка чи бленд із робустою, м’яким чи пікантним смаком – усе на ваш вибір. Купуючи мелену каву в інтернет-магазині FOZZY, ви отримуєте якісний товар, не виходячи з дому.

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.