Характерною відмінністю чаю ТМ Basilur зі Шрі-Ланки є використання тільки свіжого чаю, чого не можуть собі дозволити компанії, що виробляють чай поза країнами його зростання, так як змушені його купувати, перевозити і зберігати в місцях упаковки великими партіями. А оскільки Basilur Tea Company є найбільшим постачальником сировини, то має можливість використовувати для виробництва всі найкращі сорти чаю Basilur, представлені на аукціонах Цейлону. Для чаю під торговою маркою BASILUR застосовуються всі стандарти, які підтверджені емблемою «Золотий Лев». Це означає, що чай відповідає системі стандартів, схваленої урядом Цейлону і повинен бути в обов`язковому порядку розфасований і упакований в межах кордонів Шрі-Ланки.
Чорний байховий чай листовий з типсами. Це клейкі скорочення гостренькі золотисті та сріблясті кінчики чайної рослини, увінчують флеші і покриті ледь помітним пушком. Саме по білому пушку можна легко помітити тіпси в темній масі готового чаю. У сухому чорному чаї тіпси виглядають як чаїнки золотисто-жовтого кольору. Тіпси є головним джерелом аромату, і їх наявність свідчить про високу якість чаю і вишуканості смаку.