Характерною відмінністю чаю ТМ Basilur зі Шрі-Ланки є використання тільки свіжого чаю, чого не можуть собі дозволити компанії, що виробляють чай поза країнами його зростання, так як змушені його купувати, перевозити і зберігати в місцях упаковки великими партіями. А оскільки Basilur Tea Company є найбільшим постачальником сировини, то має можливість використовувати для виробництва всі найкращі сорти чаю Basilur, представлені на аукціонах Цейлону. Для чаю під торговою маркою BASILUR застосовуються всі стандарти, які підтверджені емблемою «Золотий Лев». Це означає, що чай відповідає системі стандартів, схваленої урядом Цейлону і повинен бути в обов`язковому порядку розфасований і упакований в межах кордонів Шрі-Ланки.
Як і для всіх елітних чайних зборів, тут використовується тільки ручна праця. У хід йдуть тільки ледь розпустилися чайні листочки і молоді бруньки. У завареному вигляді молоді бруньки віддалено нагадують вкраплення шампанського. За цю особливість Basilur Дарджилінг і називають чайним шампанським.