Вина плодові


Плодово-ягідні вина – фруктове вино, що не містить виноград

При виготовленні таких легких слабоалкогольних вин використовують фруктові плоди й різноманітні ягоди. Виноград не включений у цей список. Насолодитися приємним смаком фруктового напою й замовити плодове вино можна на сайті інтернет-гіпермаркету FOZZY. Ми дбайливо доставимо напої та продукти до вашої оселі.

Технологія приготування та класифікація ягідного вина

Для виготовлення вина використовують тільки стиглі фрукти і ягоди, оскільки важливо дотримуватися необхідної кількості вмісту цукру для отримання смачного вина. Зіпсовані плоди не підходять, тому сировину ретельно відбирають. Одним із яскравих прикладів плодових вин є сидр – легкий слабоалкогольний напій з яблук.

Для приготування сидру використовують частину яблук терпких і солодких сортів у пропорції 1 до 2. Змішуючи різні сорти, отримують міцний (4-7 % об. алкоголю) і солодкий сидр, який довго зберігається і не пропадає.

Фруктово-ягідні вина частіше роблять з основи плодів яблук, слив, груш, граната, аґрусу, смородини, вишні, чорниці, лохини тощо.

Такі вина класифікують на етапі виробництва:

  • ігристими;
  • столовими;
  • кріпленими;
  • ароматизованими;
  • медовими.

Зібраний урожай ягід і фруктів миють та відправляють на подрібнення у спеціальні металеві дробарки. Після дроблення важливо відразу ж відправити сировину під прес для виділення соку. Суміш розчавлених фруктів і соку відправляють на бродіння у великих ємностях. На цьому етапі важливим є контроль температури, яка не повинна перевищувати 12-16 градусів. Іноді після 12 годин до маси додають воду й цукор.

По завершенню бродіння вино зливають без осаду в окремі ємності, у яких відбувається другий етап бродіння, що називають тихим. По закінченні часу напій перевіряють на прозорість, і, якщо все добре, його розливають у пляшки. Якщо вино непрозоре, його очищають за допомогою молока.

Як пити плодово-ягідні вина?

Напій на основі фруктів і ягід попередньо охолоджують до 12 °C. Келихи для подачі тут не принципові, обирайте посуд будь-якої форми, наповнюючи його на 1/2 чи на 1/3.

Роблячи перший ковток, не поспішайте – відчуйте весь спектр фруктового присмаку. Найчастіше дегустація плодових вин проходить без закуски, щоб не перебивати смак фруктів і ягід із яких вони зроблені. Але якщо ви хочете провести фуршет, а в келихах фруктовий алкогольний напій, рекомендується не перевантажувати стіл і подавати вино з нарізкою з фруктів, з печивом і до солодких десертів із фруктовими джемами.

Купити плодові вина в Києві

Порадувати себе і придбати ароматне ягідне вино зі швидкою доставкою зручно на сайті інтернет-магазину FOZZY – у нас доступна ціна на плодові вина. Великий асортимент ягідних вин, міцного елітного алкоголю й новинок в індустрії напоїв ми зібрали в каталогах для наших покупців. Доставляємо щодня по всій Україні зручним для вас способом. Замовляйте онлайн і економте разом з FOZZY!