Кава розчинна


Розчинна кава

Кава, напій яким більшість людей на нашій планеті заряджають себе зранку. Це перетворилося на обов’язковий ритуал – почати день з ароматного напою з молоком, вершками або в чистому вигляді.

Купити розчинну каву зручно з доставкою на сайті інтернет-гіпермаркету FOZZY. Ми здійснюємо доставку необхідних товарів щодня до кожного міста України.

Як створюють сублімовану каву?

  • Спочатку кавові зерна обсмажують і потім подрібнюють. Часто для виготовлення сублімованої кави використовують сорт робуста, оскільки він має більший вміст кофеїну.
  • Потім отриманий порошок виварюють у спеціальних екстракційних батареях при високому тиску.
  • Отриману суміш заливають у спеціальні цистерни. Під час перебування в них із сировини випаровується частина вологи, кава набуває більш густої консистенції. Після цього густу кавову масу заморожують.
  • Потім сировину необхідно помістити в спеціальний пристрій, призначений для сушіння за допомогою вакууму. Вода під час сушіння моментально переходить у газоподібну форму. Завдяки цьому висушені частинки кави перетворюються на гранули.

Що являє собою гранульована кава?

Порядок приготування гранульованої кави частково схожий із сублімованою:

  • обсмажування;
  • подрібнення сировини;
  • виварювання;
  • відведення пари.

На наступному етапі вже є деякі відмінності. Щоб отримати гранульований продукт, концентрат розпилюють тонким шаром та висушують під високим тиском.

Далі для виробництва гранульованого напою необхідно наситити вологою отриманий порошок. У результаті отримуємо пухкі гранули темнішого відтінку.

У сублімованої кави смак яскравіший ніж у гранульованої. Також можна помітити відмінність за формою: сублімований напій має гранули пірамідальної форми з однаковими краями.

Технологія виробництва:

  • Сублімовану каву заморожують і висушують одночасно, гранульована піддається тільки сушінню.
  • Гранульована кава має пухку текстуру та гранули різної форми. Сублімований напій має однорідні гранули однакової форми.
  • Різниця смаку. Річ у тім, що сублімована кава додатково піддається ароматизації натуральною олією. Ось чому смак більш насичений і схожий на напій із кавових зерен.

У всіх різновидах розчинного напою вміст кофеїну становить від 60 до 100 мг на 150 мл порції. Якщо говорити про натуральний продукт, то вміст кофеїну в ньому вищий приблизно на 15-20%.

Яку розчинну каву краще вибрати?

Якщо говорити про користь напою, особливої різниці немає. Адже будь-який готовий напій – це продукт промислового виробництва, що має дуже неоднозначне та віддалене відношення до натуральної зернової кави.

Смак напою повністю залежить від технології його виробництва та насиченості ароматизаторів.

Більшість споживачів віддають перевагу розчинній каві через швидкість її приготування порівняно з часом, витраченим на приготування чашки напою кави з зерен.

Рекомендації щодо вибору розчинної кави:

  • Перед покупкою розчинної кави зверніть увагу на цілісність упаковки. Перевірте терміни придатності. Не рекомендується купувати продукт із терміном придатності понад два роки
  • Також рекомендується звернути увагу на пакувальний матеріал. В ідеалі це скляна чи м’яка упаковка. Не купуйте каву в пластиковій упаковці.
  • Якщо ви купуєте продукт у прозорій банці або упаковці, рекомендуємо провести огляд гранул якомога детальніше. Усі вони повинні мати однаковий розмір та форму. Також оцініть їх колір. Пірамідальні гранули мають бути однаковими світло-коричневими та досить великими.

Купити розчинну каву в Києві

В інтернет-гіпермаркеті FOZZY на вас чекає приємна ціна розчинної кави, чаю та інших напоїв. Здійснюючи покупки онлайн – ви заощаджуєте час та гроші. У нас ви знайдете тільки якісну, ароматну каву з відомих плантацій Бразилії, Ефіопії, Гватемали та багатьох інших країн- виробників. Замовляйте онлайн і вибирайте зручний спосіб доставки та отримуйте свіжі та корисні продукти щодня.

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.