Пиво світле


Світле пиво – пінний напій у келиху

Уявляючи собі келих прохолодного пива, ми частіше думаємо про напій саме світлого кольору. Приємний хмільний золотистий напій, який дарує прохолоду в спеку і є частим супутником вечірок і дружніх посиденьок. Купити світле пиво і закуски до нього можна в асортименті інтернет-гіпермаркету FOZZY. Ми швидко танадійно доставимо необхідні продукти додому!

Історія золотистого напою

Уперше напій, схожий на пиво, був виготовлений дуже давно. Тоді про фільтроване пиво навіть не замислювалися, адже ще в планах не було настільки розвинених технологій. На самому початку пивоваріння пиво розрізняли за кольорами – темному і світлому. Необхідний відтінок напій набував через солод, з якого його готують.

У 800 році нефільтрований напій називали рідким хлібом, його готували в монастирях і дозволяли вживати під час посту. Пізніше, у 1260 році, був створений союз пивоварів, вони займалися продажом пшеничного пива і впроваджували в рецепт додаткові інгредієнти, такі як коріння, ягоди та інші спеції.

З 1516 року було запроваджено суворий закон: пиво повинні були виготовляти з хмелю, води і ячменю. Згодом технологія пивоваріння стала відома по всьому світу, так що навіть у маленьких селах жителі у такий спосіб заробляли на життя.

Технологія приготування

У виробництві пива сьогодні використовують солод, дріжджі, хміль і воду, вони є основою. Додатковими інгредієнтами можуть бути різні спеції та фрукти. Розглянемо основні етапи виготовлення, які проходить напій перед тим, як його розливають у пляшки:

  • Підготовка солоду. Пророщене зерно вівса, жита чи пшениці спеціально просушують або навіть обсмажують, після чого відправляють на дроблення.
  • Процес затирання. Подрібнений солод відправляють до спеціального заторного котла, у якому до меленого зерна додають воду. Там при середній температурі 60 ºC крохмаль із зерна перетворюється в цукор, що сприяє утворенню спирту.
  • Зціджування. Процес відділення сусла. На цьому етапі відокремлюють непотрібне лушпиння й зерна від отриманої рідини.
  • Кип’ятіння і охмеління. Очищене сусло кип’ятять у котлах упродовж 60-120 хвилин, потім додають хміль. Чим раніше додають хміль у процесі кип’ятіння, тим більш гірким буде пиво.
  • Перемішування для збору осаду. Після кип’ятіння сусло перемішують видаляючи білки та осад хмелю, що осів.
  • Ферментація. Отримане охолоджене сусло поміщають у ферментаційний чан, додають дріжджі. У процесі бродіння цукор перетворюється в спирт. Залежно від того ель це чи лагер температура бродіння відрізняється і строго контролюється.
  • Витримка. Термін витримки пива коливається від тижня до двох місяців, але іноді цей термін більше. Щоб напій набув більш прозорий колір, проводять пастеризацію.

Як правильно пити світле пиво?

Для того щоб насолодитися смаком і відчути хмільний букет напою, рекомендується попередньо охолоджене пиво розливати у пивні келихи або у спеціальні прозорі кружки. Важливий етап розливу: необхідно тримати келих під кутом 45 градусів, дотримуючись при цьому відстані між пляшкою й келихом. Доливши до середини, можна поставити пляшку вертикально – такий прийом допоможе утворенню пивної шапки.

Вдалими закусками до напою стануть грінки, солоний арахіс і фісташки. Також добре доповнять смак пива сир і цибульні кільця, смажені в клярі, креветки і копчена риба, смажені ковбаски, підкопчені курячі крила.

Світле пиво в Україні з доставкою додому

Легке пінне з приємною гіркуватістю чи з фруктовими нотками – якісне і смачне. Хороша ціна світлого пива представлена в каталогах інтернет-магазину FOZZY. Замовити світле пиво зручно й легко з нашою швидкою і дбайливою доставкою. Вибирайте зручний вам спосіб доставки, і ми привеземо замовлення в будь-яку точку країни. Робіть свої покупки доступними разом з FOZZY!

Характеристики товару

Акційні пропозиції

Бренд

Показати всі Сховати

Пастеризація

OG, %

1 % - 30 %

Безалкогольное

Кількість в упаковці, шт.