Пиво пшеничне
Пшеничне пиво – солод і пшениця в бокалі
М'який приємний пивний смак і аромат пшениці. Купити пшеничне пиво з доставкою додому вам допоможе інтернет-гіпермаркет FOZZY. У наших каталогах ми зібрали якісні пивні позиції та світові новинки для різноманітності вашого вибору. Швидка і дбайлива доставка для наших клієнтів щодня.
Трохи про напій
Напій також називають білим пивом, або вайсбір (у Німеччині). Виготовлення відбувається завдяки додаванню пшеничного солоду до ячмінного. Через високу температуру в процесі бродіння виділяються ефіри, завдяки чому напій має виражений банановий смак. У такому пиві ви не зустрінете гіркоту, тільки приємні фруктові нотки та ваніль.
Пшеничне пиво дуже популярне в Баварії та на півдні Німеччини. Найчастіше нефільтрований напій відрізняється мутнуватим відтінком, але також зустрічається фільтроване і темне пшеничне.
Сорти пшеничного пива
Класифікація пива розділяється на наступні сорти:
- Hefeweizen (дріжджове) – виготовляють тільки нефільтрованим. У напої проглядаються залишки дріжджових частинок, має виражений смак. Має кілька варіантів приготування.
- Dunkelweizen (темне) – при виготовленні додають обсмажений солод.
- Kristallweizen (кришталеве) – проходить технологію фільтрації, завдяки якій повністю очищається від осаду.
- Weizenbock (міцне) – німецьке міцне пиво, виготовлене як нижнім, так і верховим способами бродіння.
- Witbier (біле) – бельгійське пиво що не проходить фільтрацію. При виготовленні можуть додавати спеції, такі як цедра апельсина і коріандр.
- Berliner Weiße (біле берлінське) – пиво з кислим смаком, виготовляється в Берліні. Зазвичай вживається в парі з сиропом.
- Як пити пшеничне пиво?
Перед початком дегустації пшеничне пиво попередньо охолоджують. Так кришталевий напій (Kristallweizen) охолоджують до температури 7 °С. Якщо ви подаєте дріжджове нефільтроване (Hefeweizen) – охолодіть напій до 9 °С.
Пиво прийнято пити з високих келихів, що за формою нагадують тюльпан. Знизу такі склянки мають вузьке важке дно, і поступово розширюючись, підіймаються догори, де розташовується найширша частина у вигляді сфери. Це зроблено для того, щоб бульбашки повільно тяглися вгору. Під час того як цокаються склянками удар, відбувається денцем.
Рекомендують попередньо охолоджувати й самі келихи. Для цього можна попередньо помити їх у холодній воді, щоб запобігти рясному утворенню піни під час розливу.
Вдалими закусками до напою стануть смажені та сиров'ялені ковбаски, в'ялене гостре м'ясо і солоні горіхи. Також вдалим доповненням дегустації стануть свіжі овочеві салати, шинка і сири, такі як фета, сулугуні та бринза в разі, якщо це світле пшеничне. Для більш темних сортів підійде будь-яка біла риба.
Пшеничне пиво в Києві
У нашому інтернет-магазині FOZZY представлений широкий асортимент смачних напоїв і доступна ціна пшеничного пива. Ми виконуємо доставку по Україні кожен день, щоб ви отримували тільки свіжі продукти. Швидка і дбайлива доставка товарів додому, обирайте – FOZZY доставить!