Лікер


Лікер – м’який десертний алкоголь

Тягучий, солодкий і ароматний – це все про лікер. Вам приємний вершковий посмак або свіжі нотки фруктів у напої? Інтернет-магазин Fozzy представляє вашій увазі великий асортимент напою за недорогою вартістю. У нас ви можете замовити лікер зі швидкою доставкою.

Історія виникнення лікеру

Першовідкривачами вважають стародавніх монахів. У своїх монастирях вони готували лікувальні настоянки та бальзами, що складалися з кількох десятків видів трав. В історії згадують Бернардо Вінцеллі, саме він повідав про напій світу, проте звідки він сам дізнався рецепт залишається невідомим. У 16 столітті Вінцеллі жив на узбережжі протоки Ла-Манш, через що вважають, що напій родом із Франції, хоча його творець родом з Італії. Сам Бернардо називав свій винахід «Еліксир Бенедикта» на честь монастиря, в якому він колись проживав.

У середні віки на території Європи війни велися практично безперервно. На допомогу пораненим солдатам прийшли монахи зі своїм цілющим еліксиром. Вважалося, що напій мав цілющі властивості та сприяв швидкому відновленню. Згодом у рецепт еліксиру включали все більшу кількість інгредієнтів. Відомо, що їхня кількість іноді доходила до 100 і навіть більше.

Для пом’якшення смаку й поліпшення корисних властивостей до напою додавали різні спеції, мед, спиртові настоянки. Лікер брали для здорової роботи серця, поліпшення кровообігу. Жінки, вживаючи лікер, стежили за станом шкіри. Початок торгівлі зі східними країнами призвів до додавання прянощів у рецептуру, також для збільшення продажів підняли вміст спирту до 40%.

Через такий стрибок в якості ціна на лікер значно зросла. Дозволити собі ласувати напоєм довгий час могли лише вищі верстви суспільства. Приємна солодкість стала причиною жіночої любові до алкогольного напою.

Технологія приготування

Виділяють кілька процесів, які проходить лікер.

  1. Мацерація. Процес містить у собі створення бази для лікеру – настоянки. Рослинні інгредієнти заливають спиртом для витягування аромату. Такий процес може тривати до року в залежності від рецепта.
  2. Інфузія. Дешевший і швидкий аналог мацерації. Сировину для приготування напою заливають нагрітим спиртом, завдяки чому настоянка готова через кілька днів і набуває більш насиченого аромату.
  3. Перколяції. Методом користуються для отримання екстракту. Через сировину проганяють гарячі спиртові пари, отриманий конденсат остуджують і збирають у місткості.
  4. Дистиляція. Перегонка для отримання ефірної олії.

Далі рецептура визначає процес. Це може бути витримування в дубових бочках на різний термін, аналогічне виробництву міцних ароматних напоїв. Після чого додають підсолоджувачі та необхідні додаткові ароматизатори.

Класифікація лікеру

За міцністю напій буває:

  • легкий (15–20%) – вершкові солодкі яєчні лікери доповнюють смак кави;
  • середньої міцності або десертні (22–35%) – десертні напої містять багато цукру, часто додаються в коктейлі, мають фруктовий смак;
  • міцний (35–50%) – вживається в чистому вигляді з додаванням льоду.

За вмістом цукру виділяють:

  1. liquor – до 100 грамів цукру на 1 л;
  2. liiquer cream de – від 250 грамів і більше на 1 л;
  3. liquer cream de classic – мінімальне значення 400 грамів цукру на 1 л.

Як правильно пити liquor?

Якщо лікер вживається в чистому вигляді, варто пам’ятати кілька нюансів. Найчастіше напій п’ють із келиха зовні схожого на десертну креманку об’ємом приблизно 25 мл. Злегка остудіть напій, досить температури 15-20 градусів. Випивають порцію відразу, щоб відчути теплий вершковий посмак. Солодкі лікери відмінно поєднуються з фруктами, додаються у каву.

Подобається змішувати? Тоді можна розбавити лікер водою, вершками, молоком та морозивом. Солодкість і міцність буде нижче, якщо це вершковий або яєчний напій. Фруктові лікери розбавляють мінеральною водою або апельсиновим соком.

Такі алкогольні напої розбавляємо на ваш смак: віскі, коньяк, горілка. Мікс вийде найсмачнішим, якщо розбавити тим же напоєм, який входить до складу лікеру.

Відомі бренди лікеру

Розглянемо найпопулярніші марки.

  1. Baileys (Бейліс) – солодкий вершковий лікер виробництва Ірландії. Міцність приблизно 17%. Має смаки м’яти, карамелі, кави тощо.
  2. Sheridans (Шерідан) – виділяється пакуванням, у якому видно 2 складові частини – вершковий та кавово-шоколадний лікери. Міцність у межах 15%.
  3. Jagermeister (Єгермейстер) – популярний німецький лікер міцністю 35%. Виготовляється з трав’яних настоянок із наступною витримкою в бочках.
  4. Benedictine (Бенедикт) – найвідоміший напій міцністю до 40%. При виготовленні крім трав до складу входить мед.

Де купити лікер у Києві?

Величезна кількість смаків від трав’яного-медового до вершково-шоколадного викликають бажання спробувати напій. Ціна на лікер у нашому інтернет-магазині Fozzy порадує доступністю. Великий вибір світових виробників і швидка доставка по всій Україні для вас!

Характеристики товару

Товари в наявності

Подарункова упаковка

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.