Джин


Джин — благородний ялівцевий напій

Популярний алкогольний напій не втрачає актуальності. Безліч рецептів унікальних коктейлів створюють на основі джину. Є бажання спробувати себе в ролі бармена або просто продегустувати напій? У виборі вам допоможе асортимент інтернет-магазину Fozzy. У нас ви можете купити джин за недорогою ціною.

Історія створення й технологія виробництва джину

Женевер (ялівець) — саме таку назву має цей напій на території Голландії та Франції. Часто джин вважають напоєм англійського походження. Насправді вперше згадується про нього як про цілющу настоянку з ялівцю, створену на території Нідерландів, у 12 столітті. Створювався напій як настоянка для лікування бубонної чуми.

Виготовляється джин на основі ялівцевих ягід, мигдалю, коріандру та інших трав’яних рослин. В Англії, надійшовши до аптеки як ліки, швидко здобув народну любов як алкогольний напій і витіснив своїх конкурентів на ринку.

Там він й отримав свою сучасну назву — джин. Низька вартість джину сприяла популярності в бідних верств населення, але якість залишає бажати кращого.

У 18 столітті завдяки винаходу ректифікаційної колони технологія була поліпшена. Чистіший спирт-ректифікат із будь-якої сировини різної вартості. Зерновий спирт 96 % переганяється з травами і ягодами ялівцю.

Водночас відомий сьогодні мікс «Джин-тонік» винайшли солдати Англії, що служили в Індії. Таке поєднання маскувало нестерпно гіркий смак хітину, який був на той час єдиним порятунком від малярії.

Технологія виробництва gin

Є три основні технології виробництва джину:

  • Дистиляція через перегінний куб. Здійснюють перегонку ферментованого ячменю або іншого зерна, додають ялівець або трави та переганяють повторно з перерозподілом. На виході отримуємо спирт із нейтральним смаком.

  • Шлях дистиляції та ректифікації. Спирт отримують із різної сировини: зерна, цукрового буряку, картоплі, винограду й навіть простого цукру. Після чого концентрований спирт дистилюють із ялівцем та рослинними компонентами. У процесі парами, які виділяються, обдається «джин-кошик», у якому були ялівцеві ягоди, що надають напою аромат. Сухий лондонський джин виробляють саме таким способом.

  • Змішана технологія. Часто використовують у приготуванні бюджетного джину. Зерновий спирт змішують із ягідними та трав’яними есенціями. Повторну дистиляцію не здійснюють, що істотно відбивається на ціні готового напою.

Як правильно пити джин?

Пити напій найкраще охолодженим до 4 ° C. У чистому вигляді краще пробувати джин люксової якості, середній сегмент напою буде занадто важкий для вживання. Найчастіше джин п’ють розведеним або доданим у коктейлі. Змішувати можна з мінеральною водою, соками, колою й морсом. Приблизна пропорція змішування 1:1. Чудовим поєднанням так само називають змішування з алкогольними напоями — шампанським, лікерами, мартіні.

Найвідоміший варіант вживання джину у зв’язці з тоніком. Для цього треба взяти високий келих, на 1/3 наповнити його льодом. До льоду додаємо 1 частину джину й 2 частини тоніка. У коктейлі додають тільки лондонський сухий джин, він вважається універсальним.

Подавати напій можна до стейків, різних нарізок із сиру й копченини. Гурмани люблять закушувати джин ікрою, морепродуктами. Чудове поєднання також буде з ягодами, фруктами та горіхами. Дехто навіть любить вживати напій у поєднанні з джемом або яблучним пирогом.

Популярні виробники джину

  1. Bombay Sapphire (Бомбей Сапфір). Британський виробник, один із найдорожчих і якісних сортів джину. Має прозорий колір блакитного відтінку завдяки трьом етапам дистиляції й додаванню води з озера Вірнуї. Міцність коливається в межах від 40 % до 47 %. Виготовляється з 10 складників, зібраних у трьох частинах світу.
  2. Beefeater (Бифитер). Сухий лондонський джин. У Великобританії міцність досягає 40 %, для інших країн експортується 47 %. Помітна особливість смаку — це гіркота коріандру й мигдалю.
  3. Tanqueray (Танкерей). Вироблений у Шотландії джин преміального класу. Виробляється за технологією чотирикратної дистиляції для м’якого смаку. Міцність буває від 40 % до 43 % і 47 % в американському варіанті.
  4. Gordon's (Гордонс). Найбільш популярний «Лондонський сухий». Унікальний секрет напою зберігають у таємниці, про нього знають лише 12 осіб. Виготовляється без додавання цукру.
  5. Booth's (Бутс). Першопрестольний джин Великобританії. Завдяки витримці в дубових бочках вирізняється золотим кольором. Виробництво призупинили у 2017 році.

Де купити недорогий джин у Києві?

Напій урізноманітнить ваш вечір і створить сприятливу атмосферу на будь-якій вечірці. Доступні ціни на джин ви знайдете в нашому інтернет-магазині Fozzy. Ми гарантуємо якісну покупку й надаємо великий вибір у різному ціновому сегменті.

Вас порадує швидка доставка, яка здійснюється по всій Україні. Купуй вигідно разом з Fozzy!