Аперитив


Аперитив – напої перед подачею страв на вашому застіллі

Аперитивом називають напої, які подають безпосередньо перед прийманням їжі. Головне завдання цієї подачі  пробудити або посилити апетит званих гостей. Вживання рідини перед застіллям сприяє здоровій роботі травлення.

У каталозі інтернет-гіпермаркету FOZZY вас чекає гарна ціна на аперитиви та швидка зручна доставка напоїв і продуктів до вас додому. Ми дбайливо доставимо замовлення в обраний час до ваших свят і просто на кожен день. Замовляй онлайн і економ гроші та час разом з FOZZY!

Різновиди аперитивів. Якими бувають аперитиви?

Вважається, що така традиція  подавати напої перед їжею – родом із Франції. У цій країні відзначається щорічне свято  день французького аперитиву. Крім алкоголю подаються також слабоалкогольні напої або зовсім без алкоголю.

Виділяють такі різновиди аперитивів:

  • Одинарні. Це один різновид напою, який подають у чистому вигляді.
  • Комбіновані. Два, три або більша кількість напоїв, які подають в один час.
  • Змішані. Передбачає подачу алкогольних коктейлів.

Найпоширенішим варіантом вважається сухе біле вино. Воно тонізує, освіжає і посилює апетит, від нього гості не отримають сильного алкогольного сп’яніння. Також доречним вважають подавати такий алкоголь як вермути, анісові лікери та абсент у малих кількостях. З коктейлів прекрасно підійде Апероль або Мартіні.

Для аперитиву без алкоголю подають цитрусові соки, наприклад, грейпфрутовий. Також вдалим початком застілля стануть різні содові, тоніки або несолодкі овочеві соки.

Як подати аперитив?

Рекомендована температура подачі аперитиву  це охолоджені або кімнатної температури напої. На аперитив бажано не подавати гарячий або теплий чай, каву. Також треба відмовитися від напоїв із великим вмістом цукру, вони не розіграють апетит, а тільки притупляють його.

Важливим критерієм є кількість, особливо якщо ви вибрали алкоголь  він подається в невеликих дозах. У разі якщо це сік або безалкогольні напої, таких обмежень немає.

Якщо першою вашою стравою буде гаряче або суп, не рекомендується подавати перед ним як аперитив занадто холодні напої.

З чим правильно подати аперитив?

Найчастіше аперитив проходить без подачі закусок, але якщо він затягнувся за бесідами, а основні страви ще не готові, гостям приносять маленькі закуски, які подають на мініатюрних підносах накритими серветкою.

Якщо для аперитиву обране вино, то доречною буде нарізка з м’яких або пікантних сирів із цвіллю. Невеликим і смачним частуванням також стануть оливки, горішки і канапе. Можна подати акуратно нарізаний лимон або апельсин.

Де купити аперитив у Києві?

Якісні світові бренди алкоголю для аперитиву за оптовими цінами ви знайдете в інтернет-гіпермаркеті FOZZY. У нашому каталозі зібрано широкий асортимент необхідних товарів для різноманітності вашого вибору. Ми дбайливо доставляємо ваші замовлення кожен день по всій Україні. Купуйте доступно разом з FOZZY!