Вина рожеві


Вино рожевого кольору – напій із червоного винограду

Напій, створений із червоного винограду, отримав свій колір завдяки нетривалому контакту зі шкіркою виноградних плодів. Визначитися з вибором і купити рожеве вино вам допоможе інтернет-гіпермаркет FOZZY. Сухі та солодкі, якісні, смачні та легкі вина з доставкою додому.

З якого винограду виробляють рожеві вина?

Рожеве вино вважають досить універсальним алкоголем із явним солодкувато-квітковим смаком. Напій відмінно справляється з угамуванням спраги. На полицях більшості супермаркетів можна зустріти вина з різних куточків планети та будь-якого типу: ігристі, тихі, солодкі й сухі.

Думка, яка вважає, що напій виготовляється з рожевих сортів винограду – омана. Насправді з такого винограду виготовляють біле вино, а з червоних і навіть чорних сортів – рожевий напій. Найчастіше вино виготовляється з одного сорту, але також зустрічаються й купажі, з них роблять Шампань (шампанське).

При виробництві рожевого бордо використовують такі виноградні сорти: Мальбек, Мерло, Каберне Совіньон. У кожному регіоні сорти, що використовуються для виробництва, відрізняються. Тому іспанські, італійські, німецькі та австрійські вина мають свій унікальний аромат і смак.

Технологія приготування

Є 3 основних технології, якими керуються при виробництві вина:

  1. Для проведення мацерації очищений виноград при низькій температурі недовго витримують. Це дає змогу барвним речовинам зі шкірки плодів піти в сік, минаючи етап бродіння. Після цього виноград пресують, відокремлюють мезгу, шкірку і відправляють отриманий сік на бродіння. Далі технологія схожа з виробництвом білого вина.
  2. Виноградний сік, що почав процес бродіння, частково відбирають, залишаючи мезгу в чані. У чані з часом утворюється червоне вино, а відібраний сік стає рожевим напоєм.
  3. Метод іноді називають «кровопусканням». Він полягає в тому, що виноград починає пускати сік через тиск власної ваги. Пофарбований сік надалі використовують для виробництва легкого вина з фруктовими нотками.

З чим і як правильно пити рожеве вино?

Рожеве вино має приємну кислинку й легкий смак. Ідеальною температурою для його подачі є 10 °С. Попередньо охолоджений напій розливають у келихи із широкою шийкою на довгій ніжці. Можна використовувати фужери для білого вина, наприклад, келих Шардоне. Рожеве вино так само, як і біле, через наявність легкого смаку заведено подавати раніше, ніж червоне.

Вдалим доповненням до дегустації стане нарізка із сирів з медом, морепродукти, будь-які фруктові плоди. До основних страв – таких як м’ясо та риба. Хорошим поєднанням із рожевим напоєм вважається приготована паелья – це іспанська страва з рису з ароматом шафрану, з додаванням овочів, курки чи креветок.

Любителям солодкого припаде до смаку поєднання легкого вина з десертами.

На основі рожевого вина готують смачні алкогольні коктейлі, наприклад, сангрію й пунш. Додавати можна як соки, воду, так і більш міцні спиртні напої.

Рожеве вино в Києві з доставкою

Замовити рожеве вино додому зручно на сайті інтернет-магазину FOZZY. У наших каталогах зібрано широкий асортимент столових вин та іншого якісного алкоголю. Для наших покупців представлена доступна ціна рожевого вина. Вибирайте необхідні продукти на сайті, й ми доставимо замовлення в будь-яку точку України. Доступні товари зі щоденною дбайливою доставкою в FOZZY!

Характеристики товарів

Акційні пропозиції

Подарункова упаковка