Вина червоні


Червоне столове вино – ідеальне доповнення до м’яса

Червоне вино виготовляють із виноградних плодів, шкірка яких має червоний або рожевий відтінок. Також рожевий виноград використовують при виготовленні білого вина, але вже без використання шкірки, запобігаючи фарбуванню світлого напою. Замовити червоне вино зручно і з доставкою можна в нашому інтернет-гіпермаркеті FOZZY.

Технологія виноробства

При виготовленні хороших червоних вин використовують сорти винограду з великою кількістю фенолу і фарбувальних речовин. Виноградні сорти, у складі яких високий вміст цукру, використовують для подальшого виготовлення десертних і солодких вин. Напої, у які не додають ніяких спецій і додаткових інгредієнтів, називають натуральним вином, найчастіше його маркують як сухе або напівсухе.

Ароматизовані смачні вина виготовляються з додаванням різних спецій, цукрового сиропу і виноградного спирту. Часто до таких ароматних вин приписують вермути, лікери та бальзами.

Виробництво вина має дві важливі стадії:

  • На першому етапі відбувається перероблення винограду, після якої ми отримуємо молоде вино.
  • На другому етапі, після обробки, вино витримують і розливають у пляшки.

При переробці з рожевих плодів винограду потрібно витягти барвник зі шкірки для отримання червоного кольору. Для цього необхідно провести нагрівання мезги або провести спиртування і бродіння з отриманням барвника.

Класифікація червоного вина

Вина, що виготовляються лише з одного сорту винограду, називають сортовими. Напій із суміші декількох сортів називають змішаним або купажованим. За вмістом цукру напій буває:

  • сухим – середня міцність 9-14%, вміст цукру 0,3 г на 100 г;
  • напівсухим – 9-12% об. спирту, кількість 1,5 г цукру на 100 г;
  • напівсолодким – 10% міцність, вмістом цукру 5–8 г на 100 г.

Марочні вина. До цієї категорії належать напої відмінної якості. Термін витримки столового марочного вина триває приблизно 1,5 року, а десертні й міцні вина витримують мінімум 2 роки.

Витримане вино – вино хорошої якості, витримується упродовж півроку перед розливом.

Колекційне вино. До нього відносять кращі марочні вина, які після витримки в бочках розливають у тару і витримують ще мінімум 3 роки. Вартість червоного вина цієї колекційної категорії буде високою.

Як правильно пити червоне вино?

Столові вина подають кімнатної температури, в залежності від сорту. Для бордо ідеальною температурою подачі буде 18-20 °C, для бургундського вина – 15 °C. Якщо ви подаєте легкі молоді вина, їх краще охолодити сильніше.

Подають вина в різних фужерах, залежно від сорту, наприклад: сухе вино вигідніше розкриється у високих прозорих келихах. Для напівсолодких вин ідеально підходять широкі відкриті келихи. Наповнюйте келихи напоєм на 2/3.

Червоне вино ідеально доповнять страви з червоного м’яса: буженина, підкопчений бекон, язик. Гарно подайте сир у вигляді канапе з виноградом і оливками. Також смачним доповненням до напою стануть брускети чи тарталетки з паштетом.

З фруктів до червоного вина краще подавати грушу, яблука, диню, а від цитрусових краще відмовитися.

Де купити червоне вино?

Смачне солодке чи лагідне сухе? Обирайте будь-яке, FOZZY доставить!

Хороша ціна на червоне вино для наших покупців. Ми зібрали широкий асортимент вина та інших алкогольних напоїв у наших каталогах. Обирайте зручний спосіб доставки, і ми привеземо продукти в будь-яку точку України. Купуйте вигідно в FOZZY, економте час і гроші!

Характеристики товарів

Акційні пропозиції

Бренд

Показати всі Сховати

Регіон

Показати всі Сховати

Сорт винограду

Показати всі Сховати

Подарункова упаковка