Сосиски


Сосиски – це зручно, швидко та смачно

Термін сосиска (від французького saucisse) – виріб, виготовлений із вареного подрібненого м’яса або птиці. Продукт виглядає як ковбаса маленьких розмірів, яка перед вживанням потребує термічної обробки. Хороша ціна за кг сосисок чекає на покупців у нашому інтернет-гіпермаркеті.

Замовити сосиски в інтернет-магазині FOZZY можна в будь-який час доби. Вибирайте зручний для вас спосіб доставки, ми дбайливо доставляємо продукти щодня до кожного міста України.

Як з’явилися молочні сосиски?

Виготовлення сосисок має довгу історію – близько двох тисяч років. За останні століття ей продукт став важливим пунктом меню для сніданку в сучасної людини.

До розвитку технологічного прогресу не було можливості тримати м’ясо в холоді, а приготування ковбас (варених і копчених) було добрим способом їх зберегти.

Люди дедалі частіше покращували процес приготування м’ясних продуктів. Так у різних регіонах світу з’явилося багато рецептів ковбас, які найкраще підходять для певного клімату.

І лише в баварському місті Гассорф місцеві жителі спорудили пам’ятник своєму співвітчизнику Йоганну Георгу Ланеру. Вважається, що саме він винайшов сосиски. У 1804 році Йоганн Георг Ланер переїхав із Франкфурта до Відня, де навчався справі м’ясника і відкрив там магазин. Через рік Ланер представив клієнтам свій винахід — першу сосиску, відому як франкфуртська чи віденська.

Що потрібно знати та від чого залежить вартість сосисок?

 

У сосисках багато сої та крохмалю

М’ясна сировина у високоякісних ковбасах має бути менше ніж 50%. Основа молочних, курячих, телячих, докторської, віденської та інших ковбас може бути різною: для одних це жирна свинина, для других – яловичина, у третіх основний інгредієнт – телятина. Решта складників – молоко, вершки, сир тощо.

Щодо крохмалю, то допускається його наявність у сосисках першого сорту, але не більше 2% від загальної ваги. Крохмаль, що міститься в ковбасах, не шкідливіший, ніж у супі з квасолею, і навіть приносить користь: потрапляючи в кишечник, він сприяє виробленню жирних кислот. Ці сполуки покращують кровообіг, знімають запалення й навіть борються із віковими змінами в шлунково-кишковому тракті.

М’ясо в сосисках – це залишки та обрізки

На будь-якому великому заводі, який виготовляє ковбасу, є цех обвалювання м’яса. Це перший етап виробництва, під час якого з усіх частин м’ясної тушки видаляються м’язова, зв’язувальна та жирова тканини, тобто саме м’ясо. Тому це твердження не відповідає дійсності. Купити сосиски з якісної сировини можна, вибираючи вироби найвищого ґатунку.

У сосисках більше жиру, ніж у м’ясі

У сосисках справді є жир. І це не прийом виробників, а наш вибір – тому що ми хочемо, щоб сосиска була ніжною й соковитою, а не сухою. Основним засобом соковитості та натуральним підсилювачем смаку є саме жир.

Крім того, тваринні жири є важливими складниками нашого здоров’я: насамперед це селен, вітаміни А та Е, ненасичені жирні кислоти, які є джерелом потужних антиоксидантних компонентів.

Смачні сосиски лише в натуральній оболонці

Відомо, що продукт виробляється як у натуральній, так і штучній оболонці. Хтось вважає, що в натуральну оболонку кладуть якісніші інгредієнти, а хтось віддає перевагу целофану, який дозволяє швидше очистити сосиску. Насправді склад фаршу не залежить від того, у що він запакований, але є свої нюанси. Натуральну оболонку не потрібно очищати, і при надкушуванні вона апетитно похрумтить, що багатьом подобається.

Де купити сосиски в Києві?

Зручно замовити сосиски з доставкою додому на сайті нашого інтернет-гіпермаркету FOZZY. Ми надаємо покупцям широкий вибір якісної та смачної ковбасної продукції. Купуйте улюблені продукти вигідно, у нас хороша ціна на сосиски та багато іншого. Ми щодня доставляємо потрібні товари по всій Україні.

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.