Варено-копчені ковбаси


Варено-копчена ковбаса ідеальна для бутербродів на сніданок

Ковбаса копчена ідеально підходить для ранкових бутербродів із чаєм або кавою, оскільки має відносно невисоку калорійність за високої поживності продукту. Вироби виробляють двох сортів – вищий (сервелат, московська) та перший (любительська). Продукт випускається як у натуральній оболонці, так і в штучній білковій.

Купити варено-копчену ковбасу зручно в інтернет-гіпермаркеті FOZZY. Ми надаємо широкий асортимент копчених ковбас, виготовлених із якісних інгредієнтів. Доставка товарів по всій Україні здійснюється щодня.

Технологія виробництва

Варено-копчені ковбаси мають приємний солонуватий смак із вираженим запахом копчення та прянощів. Вміст вологи в готовому продукті має перевищувати 45%. Ціна на варено-копчену ковбасу залежить від використовуваної сировини та сорту самого виробу.

  • Посолене та витримане м’ясо подрібнюють.
  • Завантажують у мішалку, додають шпик, грудинку та інші види сировини, а також спеції та перемішують до отримання фаршу.
  • Після шприцювання фаршу в оболонку його в’яжуть і направляють на осадку, яку проводять у холодному приміщенні упродовж 2 діб.
  • Потім ковбасу обсмажують у димових камерах при температурі 45-55 °С, де витримують протягом декількох годин.
  • Обсмажену ковбасу варять у воді або в паровій камері залежно від її діаметра.
  • Підвищення температури при варінні може погано вплинути на консистенцію продукту.
  • Продукт після варіння охолоджують у холодному приміщенні протягом декількох годин, потім направляють на копчення в коптильні камери.
  • Після копчення виріб сушать приблизно 2-3 доби у камерах при температурі 12 °С до придбання щільної консистенції та потрібного рівня вологи.

Ковбаса як продукт знайома людству з давніх часів. Звичайно, технологія виготовлення не стояла на місці, кожен народ намагався винайти свій спосіб приготування, внести в рецепт щось нове та незвичайне – чи то особливий сорт м’яса, чи секретну пряність. З часів Середньовіччя можна виділити дві основні галузі виробництва: народи півночі воліли сушити м’ясні продукти над вогнем із димом, а жителі півдня – під палючим сонцем.

Де замовити ковбасу в Києві?

Купити копчену ковбасу з доставкою зручно в інтернет-гіпермаркеті FOZZY. Ми пропонуємо широкий вибір якісних м’ясних виробів для наших покупців. Вибирайте зручний спосіб доставки та отримуйте хорошу ціну копченої ковбаси. Доставляємо замовлення по всій Україні щоденно.

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.