Плавлений


Доставка плавленого сиру по Україні

Перший плавлений молочний продукт з’явився у швейцарському місті Тун незадовго до початку Другої світової війни. Тоді виробляли багато твердого сиру і гадали як продовжити його зберігання. Основною метою створення плавленого продукту було збільшення терміну придатності для подальшого експорту до країн з теплішим кліматом.

Купити плавлений сир зручно в нашому онлайн-гіпермаркеті FOZZY. Ми маємо широкий асортимент сирів і молочної продукції для наших гостей і доступна ціна плавленого сиру. Замовити доставку на нашому сайті можна в будь-який час.

Історія виникнення плавленого сиру

У 1944 Норман Крафт отримав патент для виробництва плавлених сирів.

У процесі розплавлений сир переносили на охолоджувальні барабани. Потім застиглий пласт відправляли на конвеєр, де сир нарізався шматочками.

Ці шматочки були гнучкими та мали глянсову гладку поверхню. Вони не прилипали один до одного й мали вершковий смак свіжого сиру.

Зміна форми з брусків на нарізаний сир викликала фурор у продажах, а найзначнішим проривом став винахід індивідуально упакованих шматочків.

Технологія приготування сиру

Плавлений сир належить до групи молочних продуктів. До складу натуральних жирних та нежирних сирів входять сир, сухе молоко, вершки, вершкове масло, сметана та інші молочні продукти.

Також для однорідної консистенції під час виробництва плавленого продукту використовують спеціальні солі: фосфати натрію, калій, кальцій.

Плавлення відбувається за температури 90 °C. Еластична структура продукту досягається завдяки солям. Їхня присутність не дозволяє продукту зачерствіти.

Плавлений сир повністю засвоюється організмом. У ньому містяться вітаміни А, Е, Д, фосфор, кальцій, натрій, амінокислоти та казеїн — цінні речовини, які благотворно впливають на здоров’я.

Плавлений сир випускають у кількох різновидах: солодкий, пастоподібний, ковбасний підкопчений сир, нарізаний скибочками.

Для різних смаків у сир додають цукор, різні ароматичні добавки та інші інгредієнти.

Найпопулярніші з них:

  • вершковий;
  • з додаванням грибів;
  • із шинкою;
  • із зеленню№
  • шоколадний сир плавлений.

Плавлений сир може зберігатися до 180 днів, тому що при його виробництві використовується термічна обробка та герметична упаковка.

На полицях магазинів багато сирних продуктів, і не всі є натуральними плавленими сирами. Такі сири коштують дешевше, при їх виробництві використовують дешеві рослинні олії та сухі компоненти. Тому вибирайте плавлений сирок серед брендів, яким ви довіряєте, за гарною вартістю.

Як правильно зберігати продукт?

Плавлені сири мають велику різноманітність жирності, залежно від виду. Для нарізаних плавлених сирів масове співвідношення жиру в сухій речовині має становити від 5 % до 65 %, для пастоподібних — від 20 % до 70 %.

Після відкриття упаковки зверніть увагу на колір, запах та консистенцію виробу, вона має бути однорідною та рівномірною. На зрізі не повинно бути порожнеч або грудочок, що збилися.

Колір готового виробу може бути як білим, так і кольору топленого молока. Забарвлення відповідає за жирність продукту та інгредієнти в його складі.

Якщо ви розкрили упаковку й не використали весь сир, то пам’ятайте, що він придатний для вживання ще протягом 5 діб. Ковбасний сир після розкриття можна обернути в харчову плівку або фольгу та зберігати в холодильнику.

Терміни придатності цього продукту може бути різним, це залежить від виду і складу.

Де замовити сир у Києві?

Команда fozzyshop.ua щодня збирає, надійно пакує та доставляє продукти до вас додому. Вибирайте зручний спосіб доставки та отримуйте необхідні товари за доступними цінами. У нас доступна вартість сирів та молочних продуктів, широкий асортимент вибору та якісна доставка.

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.