Кава


Як вибрати каву?

В інтернет-гіпермаркеті FOZZY представлений великий вибір кави зі світових плантацій. У нас зручно замовити каву з доставкою до дому чи офісу. Вибирайте зручний спосіб доставки та вільне тимчасове вікно, ми доставляємо продукти щодня.

Арабіка та робуста

Загалом налічується близько сотні видів кавового дерева. Найпопулярнішими та затребуваними з них є арабіка та робуста. Зерна арабіки мають свій неповторний аромат якраз залежно від місця, де їх вирощують.

При виборі сорту звертайте увагу на зерна: в арабіки вони більшого розміру та витягнутої форми, а в робусти дрібніші та круглої форми. Арабіка проходить більш ретельну обробку в кілька етапів, робуста піддається лише термічній.

Через особливості клімату на кавових деревах арабіки одночасно висять стиглі та ще зелені плоди, іноді навіть на стадії цвітіння. За такої ситуації збирання врожаю проводиться вручну, використання техніки недоцільне.

  • Арабіка. Найпопулярніший вибір любителів напою, що бадьорить завдяки м’якості смаку в порівнянні з робустою. Залежно від місця збору врожаю та клімату смак арабіки проявляється по-різному: можна вловити нотки цитрусових та фруктів, терпкі та пряні аромати. Цей сорт має високу ціну кави в Україні.
  • Робуста. Має більш виражений міцний смак із невеликою гірчинкою. У робусті приблизно вдвічі більше кофеїну, що дає можливість швидше прокинутися зранку. Рідко можна зустріти 100% робусту через сильно виражену гіркоту. Найчастіше її змішують з арабікою в різному відсотковому співвідношенні для отримання унікального смаку та аромату.
  • Поєднання робусти та арабіки (бленд). Робуста та арабіка чудово взаємодіють між собою, розкривають та підкреслюють переваги, пом’якшують недоліки та дають змогу насолоджуватися нескінченним вибором смаку та аромату.

Необроблена кава зберігається до 2 років, після чого втрачає свої смакові властивості та переваги для організму.

При обсмажуванні зерен вивільняються всі корисні властивості та вітаміни.

Ступені обсмажування кави

Правильне обсмажування кавових зерен забезпечує напою вміст магнію, кальцію, заліза, вітамінів РР, В1, В2.

Усі ці мікроелементи та антиоксиданти, що містяться в кавовій олії, сприяють нормальній роботі організму. Помірне вживання напою при правильному обсмажуванні кави покращить ваш настрій та усуне тривожність.

На смак та аромат отриманого напою впливає не лише ступінь обсмажування кави. На кожному етапі процесу можна відчути певні смакові нюанси.

Існує класифікація, у якій розрізняють 5 основних ступенів обсмажування:

  • слабке (легке або скандинавське) обсмажування: має виражену кислинку смакового тону, невелику насиченість;
  • середнє обсмажування (американське, міське): інтенсивніший аромат, смак змішаний, переважають солодкі, гіркі та кислі нотки;
  • середньо-темне обсмажування (віденське): переважає легка гіркота, насичений смак, бархатистий;
  • темне обсмажування (італійське, європейське): практично не має кислинки, смак солодкувато-гіркуватий;
  • найтемніше обсмажування (французьке чи іспанське): у напої зовсім не відчувається кислинка, лише нотки гіркоти та легка солодкість.

 

Щоб остаточно визначитися з вибором, рекомендуємо спробувати всі типи. Так ви зможете зрозуміти, який аромат і смак вам найбільше підходять.

Де купити каву в Києві?

Зручна доставка кави з усього світу доступна в інтернет-гіпермаркеті FOZZY. Ми щодня доставляємо продукти та необхідні товари. Замовляйте смачні та свіжі продукти за доступними цінами. FOZZY доставляє замовлення до всіх міст України.

Характеристики товару

Акційні пропозиції

Товари в наявності

Ми використовуємо файли сookie, щоб ви отримували персоналізований контент.