Вина тихі


Тихе вино – безшумний напій у келиху

Якщо ми наллємо в келих шампанське, то побачимо бульбашки повітря й почуємо характерне шипіння. Чому вино називають тихим? Головна причина цього – відсутність бульбашок у напої та тиша в бокалі. Доступно купити тихе вино легко в нашому інтернет-гіпермаркеті FOZZY. Ми дбайливо і швидко доставимо замовлення до порогу вашої оселі.

Технологія приготування та класифікація

Тихе вино – це широкий набір напоїв, які не містять вуглекислий газ або містять, але в малій кількості, наприклад: вина з вмістом 300–800 мг на 1 л також вважаються тихими. Вони не виключаються, оскільки в процесі бродіння вуглекислий газ може з’явитися, але на дегустації це не відіб’ється.

Найпоширенішим методом вважають вибір вина за кількістю в ньому цукру:

  • Сухе. Об’єм цукру мінімум 4 г на 1 л.
  • Напівсухе. Кількість цукру в межах від 4-18 г цукру на 1 л.
  • Солодке. Вміст цукру не менше 45 г на 1 л.
  • Напівсолодке. Кількість цукру варіюється від 18-45 г на 1 л.

Також ключовим критерієм під час покупки напою може бути витримка, яка є важливим етапом у приготуванні напою:

  1. Марочні вина. До цієї категорії належать напої відмінної якості. Термін витримки столового марочного вина триває приблизно 1,5 року, а десертні та міцні вина витримують мінімум 2 роки.
  2. Витримане вино – вино хорошої якості, витримується впродовж пів року перед розливом.
  3. Колекційне вино. До цієї категорії відносять кращі марочні вина, які після витримки в бочках розливають у тару і витримують в особливих умовах ще мінімум 3 роки. Ціна на тихі вина цієї категорії буде високою.

Класифікувати вина можна за кольором, так виділяються білі, червоні та рожеві сорти вин. Проте рожеві та червоні вина виготовляються з однакових сортів винограду, але за особливою технологією, яка відрізняється.

Як і з чим пити вино?

Є певна різниця в температурі подачі білого та червоного вина. Для червоного напою оптимальною буде подача за температури 18 °C, а для білого – 12 °C. Так ми розуміємо, що для дегустації білого вина необхідно заздалегідь охолодити напій перед подачею.

Келихи, які використовують під час дегустації тихих винних напоїв – це бордо чи бургундія. Важливо, щоб келих був на довгій ніжці та із тонкого скла.

На початку дегустації оцінюють колір вина, він має бути чистим і без часточок, переливатися, якщо піднести його до світла. Після цього можна оцінити аромат, ніяких сторонніх дивних запахів бути не повинно, це говорить про низьку якість напою. Зробіть пару обертальних рухів рукою, тримаючи в ній келих, це допоможе розкрити весь букет вина.

Пробуємо зробити перший ковток. Набираємо трохи вина і тримаємо його не ковтаючи якийсь час. Після ковтка, через кілька хвилин, можна відчути приємний посмак напою.

Для закуски вдалим варіантом стануть морепродукти, нарізка із сирів, яку можна подати з медом. Гарним доповненням до вина стануть різні фрукти – від яблук і винограду до тропічних фруктових страв.

До основних страв, таких як стейк із м’яса, ідеальним доповненням стане червоне вино. Якщо на вашому столі риба – вибирайте легкі білі напої.

Тихі вина в Києві з доставкою

 

Великий вибір якісних алкогольних напоїв від світових виробників і доступна ціна на тихі вина в нашому інтернет-магазині FOZZY. Для наших покупців ми зібрали великий асортимент необхідних товарів у наших каталогах. Купуйте продукти за невисокою вартістю онлайн, ми дбайливо доставимо замовлення в усі куточки України зручним для вас способом. Економте гроші та час разом з FOZZY!

Характеристики товарів

Акційні пропозиції

Бренд

Показати всі Сховати

Регіон

Показати всі Сховати

Сорт винограду

Показати всі Сховати

Подарункова упаковка